AF_18_Dagbok

Äskebergafestivalen 2018

Dagbok

Dagbok 2018 Senaste inslaget överst.


2018-08-13 Måndag
Grillförbudet avstyrt!! och ytterligare regn är på G!!! Så en farhåga är nu avstyrt för festivalen, nämligen grillförbudet. Nu kan kan återigen planera för att köpa in grillkol, fixa med grillarna, så att ni besökare kan grilla er medhavda mat eller om ni köper en burgare av oss. Matlaget kommer samlas i veckan och fixa med Mias eminenta Äskebergaköttgryta som lagas i förhans och fryses in i lagom stora portioner. Även vår populära Veganvariant fixas då. Helgen som kommer blir hektisk, får du ska både scen och området runt den fixas!

2018-08-10 Fredag
Mycket har börjat rör på sig nu, bland annat fick våran "camp" känna på gräsklipparen idag, för första gången på ca 2 månader, inget har växt där förutom typ ängsblommer. Vi har inte vågat klippa pga torkan, men igårnatt kom ett välbehövligt åskregn, så nu gick det att klippa igen utan brandrisk. Om vi har riktigt tur, så kommer där lite regn till innan festivalen, och då försvinner säkert eldningförbudet. Vi kollar och ser hur detta går...

Nu är bilen laddad med ljudutrustning så att vi kan spela musik för åskådare, vollebollspelarna och Martin Persson och hans Lursjödagen! Hoppas att vi ses där i morgon och glöm inte att önska låtar för 20 kr stycket som går oavkortat till Hemlösa i Hässleholm!


2018-08-01 Tisdag
Har varit "lugnet före festivalen" en tid nu, men nu drar festivalen igång i vart fall för oss arrangörer. Lite har hänt sen sist. Vi har fått tre deltagare till ÄSCH och vi är nöjda med det. Ska bli riktigt kul med detta lilla förevenemang på festivalen, läs mer om senaste nytt om ÄSCH. Klicka HÄR

2018-06-25 Måndag
Två månader kvar till festivalen och vi drar igång vårat nyhetsblad som kommer ut lite då och då fram till festivalen med "senaste nytt". Klicka HÄR så får ni dagens upplaga

2018-06-19 Tisdag
Minns ni spelningen på Lokmästaren Lördagen den 26 Maj? Det var uppemot 30 grader utomhus, nästan 40 grader inne i lokalen, The Local Eedjits skulle spela två timmar mellan 20.00 och 22.00, de höll på till 23.00!! Nu finns hela spelningen på YouTube, klicka HÄR

2018-06-05 Tisdag
Vi tar bort "Contest" (Tävlings) delen från ÄSCH och ersätter det med "Concept". Tror att det blir en mer naturligt evenemang då. Ni som är intresserade av att uppträda på en festivalscen och är mellan 13 till 19 år, klicka då in då HÄR och skicka in en intresse-anmälan. Först till kvarn!

2018-05-27 Söndag
Vilken fantastik kväll det blev på Lokmästaren igårkväll! Att ett band spelar två timmar i sträck med en kort paus tycker jag är en prestation, men tre (3!) timmar! Helt galet och att "The Local Eedjits" trivdes fick vi ett kvitto på när de skrev detta på sin FB-sida direkt efter spelningen:
"Hey! Back from The Local Eedjits på Lokmästaren after a 2h gig that become 3h thanks to the wonderful crowd in Hästveda. You were amazing!! And triggers us to try to do some amazing stuff also. Thank you Äskeberga Kulturförening who made this amazing thing happen. Magic! Hope to see you soon."

Lite övrig ÄKF info:
Förbetalningen till festivalen har börjat smyga igång, vi tackar för alla fina ord vi får från tidigare besökare och som nu har börjat betala in!

ÄSCH, går lite trögt "som vanligt" höll jag på att säga. Att hitta ungdomar ämnade för ÄSCH är nästan som att leta efter en nål i en höstack verkar det som. Vi vill ju ha in musik-intresserade ungdomar som vill prova på att stå på scen. Detta kan vara en rätt tuff uppgift om detta sker för första gången. Så känner ni någon tjej som kille, som kan vara intresserade, så tveka inte att tipsa dem att anmäla sig!

2018-05-23 Onsdag
Första check med "The Local Eedjits" på över två månader, visade att de är sjukt taggade på att komma och spela i Hästveda / Lokmästaren! Därför känns det riktigt bra att vi har dom här, med tanke på deras bakgrund att de har sina rötter från Hästveda med omnejd!

2018-05-13 Söndag
Lite minnen från förra månadens evenemang på Restaurang Lokmästaren Hästveda med Manuel Bellone finns nu påYouTube:
Rosalind
Devil On The Heels

2018-05-06 Söndag
Och mindre än tre veckor kvar till att The Local Eedjits kommer och besöker Lokmästaren. Glöm nu inte att boka mat till denna afton, så Lokmästaren får en hint om hur många Fläskkarréer han ska steka. Tänk även på att det är begränsat antal platser, så "först till kvarn" gäller.

Vid denna spelning (26/5) är det ganska så på pricken ett halvt år sen som Stenen Kryper besökte Lokmästaren. Efter denna spelning gjorde Stenen Kryper två spelningar till (St Gertruds i Malmö  8 Mars och på Charles Dickens i Helsingborg 9 Mars), sedan har "Stenen" slutat "krypa". Vad vi förstår har de kanske gjort sin sista spelning, men vi kan glädja oss åt att vi filmade giget på Lokmästaren och vi har nu fått OK att visa detta, så håll till godo: Stenen Kryper på Lokmästaren, Lördagen den 25 November 2017 mellan kl 20.30 och 22.30... Klicka HÄR. Oavsett om det bara blev en "pissepaus" (Götes kommentar) eller mer långvarigt uppehåll, så tackar vi Stenen Kryper för allt de har gjort för Äskebergafestivalen med tre framträdande åren 2014, 2015 och 2016, Plus som sagt den grymma spelningen på Lokmästaren 2017.

2018-04-25 Onsdag
4 månader kvar till festivalen och huvuddelen av planerandet är klart:

6 akter med artister både från närområdet och lite längre bort, olika musikstilar för olika åldrar och sist men inte minst ALLA kön är representerade. Vi har inte påtalat detta tidigare, men vi har från första början försökt pusha "girlpower" fast utan att göra en stor grej av det. Riktigt kul att se att många tjejer har kommit och kommer att stå på våran scen

I år blir det femte gången vi kör festivalen, riktigt härliga minnen har vi haft från första till senaste gången det begav sig. Eftersom vi är ett gäng "glada amatörer" utan resurser, får vi göra det bästa vi kan med det vi har och ändå försöka "få till det". En viktig del är förmedlingen av känsla mellan artist och publik som bara uppstår på en live-konsert, så att "Magi" uppstår. Vi som arrangörer är "bara" de som ska försöka få detta att fungera i praktiken. Och trots utan exklusiva förhållande som är förbehållet de lite större arenorna tror vi att vi har våran speciella nisch att få till detta och ljuva minnen har uppstått mellan artister publik VARJE gång.

Några av tillbakablickar (finns massor...):

2014 Första året:
Byggnaden där scenen var tänkt var full med ved, vilket gjorde att vi fick utnyttja delen längst åt öster, blev inte optimalt för publiken, blev bättre kommande år.

2015 Andra året:
En fin röd scen-matta skänktes av Jim & Isabel, som har hängt med sen dess. Vi hoppas den håller ihop i år med.

2016 Tredje året:
Patric ordnade med fina Bygg-lampor som lyste upp området runtomkring festivalplatsen, vi har ju noterat att i slutet av Augusti blir det ganska mörkt utanför den belysta scenen redan vid nio-snåret på kvällen, och det blir bättre för artisterna som nu kan se sin publik även vid senare delen av festivalen. Blir dessutom en fantastisk inramning då vi försöker rikta ljuset upp i trädkronor och annat.

2017 Fjärde året:
Vi introducerar "Greenroom" till artisterna. Även om vi vill att publik och artister ska ha möjlighet mingla på området före och efter spelning har även vi insett att artisterna måste få lite "egentid" innan uppträdandet. De tar ju sitt uppträdande på blodigt allvar och det ska vi respektera och göra vad vi kan för att göra de ska kunna göra sin akt så bra som möjligt.

2018 Femte året:
"Greenroom" kommer att utökas med spegel och godis (vi har försökt tjuvlyssnat på artisternas önskemål), plus att det ska finnas tillgång till handdukar på scen. Att stå på scen kan vara en tuff fysisk urladdning plus att man säkert kan få en och annan adrenalin/endorfin-kick av detta om det vill sig riktigt väl.

Lite mer om i år:
Behöver jag nämna att vi är extra taggade i år, och det ska bli riktigt kul att återse Publik och Artister. Spelschemat är på G. så håll till godo en liten stund till så har vi även satt detta.

Kolla gärna igenom menyerna "Förbetala" och "Allmänt", så att ni är uppdaterade på senaste nytt

2018-04-18 (Onsdag):

Dagen efter spelning på Lokmästaren med Manuel Bellone och hans band med Mattia Mari (denna gång på trummor) och Federico Siino på bas. Det började på Måndag kväll och återigen körde de till Sösdala isf Hästveda samma felkörning hände för snart ett år sen! Spelningen på Tisdagen visade Manuel att det är här han hör hemma, på scenen. Han/de berörde och gjorde oss förbluffade med vilken feeling man kan förmedla när musik är som bäst.
En "snackis" blev det när Manuel fick höra att vi ska ha Nicke Borg på festivalen i år. Han blev så "knäckt" och sa att han genast skulle ställa in ett gig han har i Italien denna helg och komma till vår festival med flyg!! Vad vi har förstått är redan hans gig inställt, så nu får vi se ifall han kommer den 25 Augusti... Oj vad häftigt om det blir så!

2018-04-08 (Söndag):
Så fick vi ännu ett "Lokmästar-evenemang": After Work Tisdagen den 17 April! Läs mer om evenemanget HÄR. Manuel hörde av sig Onsdags (just som våren kom till Skåne) och undrade ifall han kunde komma och spela. Efter att ha fått "tummen upp" från Richard som driver Lokmästaren, så var det bara att köra. Vi som såg honom förra gången han gästade Lokmästaren minns den spelningen med värme. Vilken underbart gig det blev! Då vi besökte Matilda (Stöcke) i Lördags så passade vi på att fråga henne ifall hon kunde ställa upp som support, vilket hon direkt nappade på om hon fick ta med sin kompis Mathilda från skolan. Så var sångar-duon MnM bildad!

2018-03-30 (Fredag):
Voodoo Club har gått vidare i Studiefrämjandets talangtävling kallat: Livekarusellen, nu är det distriktsfinal som gäller! Läs mer HÄR

2018-03-24 (Lördag):
Sådärja, nu får vi inte mer band på våran line-up, eftersom Erik Hörberg Band "tog" sista platsen! Läs mer om bandet HÄR

2018-03-23 (Fredag):
Nu har vi även Nicke Borg Homeland från Backyard Babies med på tåget och därmed är så gott som den senare delen av festivalprogrammet klart, läs mer om Nicke HÄR

2018-03-18 (Söndag):

Ännu ett band klart till festivalen VA*ROCKS, läs mer om dem HÄR

2018-03-17 (Lördag), St Patricks Day!
:
Bäst vore ifall man firar denna dag på något sätt, vi firar den genom att annonsera att vi kommer ha en ny spelning på Lokmästaren, denna gång är det The Local Eedjits som gästar Hästveda, läs mer om evenemanget HÄR

2018-03-11 (Söndag):
Klockan är nu 02:38 på Söndag morgon och Suz o jag har nu snabbspolat igenom några av filmerna vi tog i går och konstaterar än en gång: Vilken LYCKAD kväll det blev! Först förbandet Voodoo Club som visade en enorm spelglädje och "glimten i ögat", och sen Feiff Band som var på ett riktigt härligt spelhumör och gav järnet! Ibland lät Rogers gitarr nästan som Jimi Hendrix sjungande gura, ibland kunde man ana lite Santana och ibland tyckte jag mig höra Stevie Ray Vaughan, men kan ha fel, det kanske helt enkelt lät som "Roger Feiff"??!! Och dessutom levererade Hästveda igen med en höjdarpublik och vi som trodde att "Mellon" skulle dra, men icke! Här fyllde man lokalen och njöt, ung som gammal!! HÄRLIGT :)
Vill ni se filmerna från Lokmästaren denna kväll så hittar ni länkarna här:
Voodoo Club´s hela gig, klicka HÄR

Feiff Band´s låtar:
On My Own, Third Stone: klicka HÄR
That´s The Way: klicka HÄR
Tijuana: klicka HÄR

2018-01-31 (Onsdag):
Det går nu bra att söka till ÄSCH, läs mer om detta evenemang HÄR

2018-01-07 (Söndag):

Då var 2018 års upplaga av dagboken igång.
Inget nytt att rapportera

Till 2017 år dagbok, klicka
HÄR